A karácsonyi eljegyzés

Bizonyos időszakok és események jobban imponálnak a férfiak számára a lánykérés szempontjából, mint az egyszerű hétköznapok. Ilyenkor előfordulhat, hogy érzelmesebbek, mint máskor, ezért könnyebben előhozakodnak a nagy kérdéssel.

christmasscene-620_1789739b

Az esküvőszervezők egybehangzó véleményére alapozva ki lehet jelenteni, hogy a férfiak szerint a tökéletes időpont a lánykérésre, nem más, mint a Szenteste. Sokan mégis nehezen barátkoznak meg a gondolattal, hogy életük párja éppen az ünnepekre tervezi az eljegyzést, amikor nem lenne más dolguk csak pihenni és a családdal lenni, nem pedig esküvőszervezésbe kezdeni. Úgy érezhetik, ezzel elvész a karácsony varázsa. Lássuk, milyen előnyei lehetnek mégis egy ünnepi lánykérésnek!

Miért éppen a karácsony?

Karácsonykor ünnepi hangulat járja át mindenki szívét, így sokkal hajlamosabbak a férfiak is a romantikus érzelmeik kimutatására. A meghitt pillanatok jó alkalmat szolgáltatnak egy olyan nagy döntéshez, mint amilyen a házasság.

Az élet nagy történéseit általában szeretjük megosztani a családunkkal, ezért okos döntés a karácsonyi lánykérés, hiszen egy nagy családi karácsonyozáskor minden szerettünk szemtanúja lehet a nagy eseménynek. Nagyon szép gesztus tőle, főleg, hogyha tudja milyen fontos számodra a család.

Christmas-Engagement_S

A gyűrű tökéletes ajándék. Gondolj csak bele! Annyit töprengett rajta, hogy mivel lepjen meg téged az év legszentebb ünnepén, hogy végül arra a következtetésre jutott, hogy a lánykérés a legkülönlegesebb és legértékesebb ajándék karácsonyra. Ennél emlékezetesebb pillanatot és ajándékot nem is képzelhettél volna, és mennyivel jobb, mint egy kávéfőző!

Az sem utolsó szempont, hogy az eljegyzésetek dátumát viszonylag könnyű lesz észben tartani. Mikor is kérte meg a kezed? Ja, igen, 2015 karácsonyán, azzal a csodaszép gyűrűvel, a meghitt ünnepi fényárban, a karácsonyfa mellett. Ugye, hogy nem is lenne olyan szörnyű?

kandallo

A téli eljegyzéseknek csupán társadalom egy bizonyos rétege nem örül annyira, mint lelkes vőlegényed és te: az esküvőszervezők. Általában, a két ünnep között már érkeznek be hívások a boldog menyasszonyoktól, akik sikítozva újságolják el, hogy ők bizony férjhez fognak menni és már elő is jegyeztetik magukat egy nyári esküvőre.

A “baj” csak az, hogy nincs zsúfoltabb időszak egy esküvőszervező életében a nyárnál, így kész csoda, hogyha még lesz időpontja fél év múlva, júliusra. Arról már ne is beszéljünk, hogyan égnek a vonalak januárban a nyári esküvők reményében. Az egyetlen egy hátránya a karácsonyi lánykérésnek tehát az, hogy előfordulhat, hogy már nem lesz azon a nyáron szabad időpont az augusztusi álomesküvődnek.

9-couple-kissing-under-mistletoe-main

A férfiak egyébként kedvelik a karácsonyhoz hasonló, ünnepélyesebb alkalmakat, mint mondjuk egy családtagjuknak a sokadik házassági évfordulója, egy barátjuk megnősülése vagy az új keletű, de egyre divatosabb Valentin nap. Sőt, akár a szülinapok is megihlethetik őket – így ezekben az időszakokban figyelj fokozottabban az eljegyzési gyűrűkre!

Ha mégsem kapsz gyűrűt karácsonyra vagy az egyéb kiemelt időszakokban, akkor se legyél csalódott! Valószínűleg arról van szó, hogy a barátod egy korszakalkotó lánykérés ötletével fog előrukkolni és nem szeretne más ünnepeket felhasználni, s azokon eljegyezni téged. Légy türelmes, hiszen, ami késik, nem múlik!

Simon Boglárka

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.