Hajfánk az esküvőre is

A hajfánkok igazán praktikus megoldások a hétköznapokon, amikor nincs ötletünk, hogyan dobjuk fel hajunkat. Miért ne alkalmazhatnánk az esküvőkön is őket? 

A hajfánk becsapós találmány: három perc elkészíteni vele egy nagyon elegáns frizurát, miközben mindenki azt hiszi – aki nem ismeri ezt a csodálatos “szerkezetet” -, hogy órákig készítettük a kontyunkat. Mára már azért kellőképpen elterjedtek a fánk alakú szivacsdarabok ahhoz, hogy egyre több lányt lássak óriási fánkkal a fején rohangálni a városban. Amikor én 2014 nyarán, Görögországban megjelentem vele a hotel bárjában, ahol dolgoztam, minden kollégám és vendégem csodálva szemlélte a fejtetőmet és vicces megjegyzéseket tettek, hogy mit rejtegetek a hajam alatt – egy igazi fánkot? A bárpultos főnököm a koktéldíszeket is előszeretettel helyezte el a közepében. Szóval, nem tudom, most mi a helyzet, de a görögök annyira nincsenek még megbarátkozva a nagy kontyok gondolatával, úgyhogy, aki Krétán szeretné tartani az esküvőjét, annak nem igazán ajánlanám a hajfánk viselését.

A viccet meg a kulturális különbségeket félretéve, szerintem nagyon is jó választás lehet egy hajfánk az esküvőre, hiszen egy egyszerű kedden is sokkal elegánsabbá, rendezettebbé teszi az ember kinézetét és mások tekintetét is vonzza, nemhogy egy esküvőn! Nem beszélve arról, hogy maximum 2000 forintért beszerezhető bármelyik kiegészítőkre specializálódott boltban és otthon is könnyen elkészíthető – csak nem árt egy ember, aki ellenőrzi hátulról is a felhelyezését. Természetesen jobb, ha fodrász készíti az esküvői frizurát, hogy biztosan tökéletes legyen minden.

Így készítsd el magadnak

fonott4

Abban az esetben, ha fátylat is visel a menyasszony, mindenképpen ki kell próbálni a frizurapróbán, hogy hogyan mutat együtt a kettő. A kapott kép persze függeni fog a fátyol hosszától, illetve a hajfánk méretétől. Én a nagyobb fánkokra szavazok, hogy a leghátsó sorból is láthassák a vendégek. Feldobni pedig sokféleképpen fel lehet őket, összeválogattam az én kedvenceimet, amelyeket nem csak a menyasszonyoknak, de bárkinek ajánlok, aki ki szeretne tűnni a tömegből. (Kivéve ha színházba mentek benne és elém ültök.)

Csillogó díszek

Triviális megoldásnak tűnhet, de néhány egyszerű bizsu – vagy drágakőből kirakott – ezüst és csillogó hajdísz nagyszerű párost alkot a hajfánkkal.

 

Mindig kell egy masni

Van egy mondás, hogy “egy lány masni nélkül nem lány”, amivel egyáltalán nem értek egyet, viszont az igaz, hogy a masnik kislányos összhatást kelthetnek és nem annyira nőieset, mint amilyet mondjuk egy esküvőn szeretne egy menyasszony. Ezekkel a masnis variációkkal azonban el lehet bűvölni a vendégeket, nagyon szépek, függetlenül attól, hogy kislányosak-e vagy sem.

 

Virágokkal tűzdelt

Ha tavaszi vagy nyári esküvőről van szó, természetes, hogy virágos fejdíszekre gondolunk. Jó hír, hogy a hajfánkos frizurákat könnyű körbetekerni virágos hajdíszekkel és szuperül is néznek ki együtt. A színektől függően, nem csak tavasszal használhatók, bár az igazi virágokból elkészített díszek, valószínűleg ekkor olcsóbbak és egyszerűen beszerezhetőek.

 

Egyszerű, de nagyszerű

Az egyszerű, kiegészítőktől mentes kontyok is megállják a helyüket az esküvőn. Már önmagában is elegáns ez a stílus, akinek például nagyon díszes a ruhájának a felsőrésze, jobban teszi ha egyszerű és lazább hajfánkot választ magának, “a kevesebb, néha több” alapelvet követve.

 

Fonott fánkok

A fonott frizurák az idők végezetéig menők és egyben romantikusak is lesznek, kísérletezni velük, variálni őket pedig bárhogy lehet. Egyedül az szabhat gátat a vastag fonatoknak, hogyha valaki nem rendelkezik dús és erős hajzuhataggal. Számukra jó hír, hogy a kontyok esetében senki nem veszi észre, hogy esetleg póthaj viselésére vetemednek, pláne, ha az megegyezik a saját hajuk színével.

 

Egyszer fent, egyszer lent

A nagy kontyokat általában a fejtetőkön látni, ugyanakkor visszafogottabb és elegánsabb hatás érhető el azzal, ha a hajfánkot a tarkó közelében viseli a menyasszony. Ily módon, a fátyol viselése is leegyszerűsödik, könnyebben elhelyezhető a frizurában.

Összegezve tehát, a hajfánkok segítségével elkészített kontyok divatosak, szépek, pénztárcabarátok, egyszerűek és tökéletesek esküvőkhöz, nagy eseményekhez, de akár egy csinos keddhez is, amikor úgy érezzük, többre van szükségünk egy copfnál.

Simon Boglárka

 

 

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.