Ékszerek a hajban? Igen!

Nagy örömmel köszönthetjük idén az egyik legszebb menyasszonyi kiegészítő trendet: a hajékszert. Lássuk, milyen változatokat találhatunk belőle!

Az ékszerek története egészen az ókorig, sőt a kutatók álláspontja szerint az őskorig vezethető vissza. A régészek egy kagylóból készült nyakláncot tartanak számon a világ első ékszereként, ugyanakkor elismerik, hogy már az ősemberek is készítettek különböző csontból vagy tollakból összeállított nyakláncokat, karkötőket. Ebből az következtethető ki, hogy már az ősember is tudta, mit jelent az, hogyha valami szép és, hogyan tudja a saját megjelenését is szebbé, feltűnőbbé varázsolni néhány alapanyag felhasználásával.

A történelem során sokszor szembesülhetünk azzal a megállapítással, miszerint az emberek belső értékeit a külsejük határozza meg, fejezi ki. Valljuk be, ezen nincs is mit tagadni, rohanó világunkban már egy pillantás alatt ítéletet hozunk egy embertársunk felől, anélkül, hogy megszólalna – csupán a külső tulajdonságait figyelembe véve. Materiálisabb megközelítés ugyan, hogyha a másik ékszereit, kiegészítőit és ruháit vesszük számításba, amikor belső énjére próbálunk spekulálni, ám tagadhatatlanul pontosabb megfigyeléseket vonhatunk le ilyen módon. Az ékszerek tehát évezredeket átívelve, a kifejezőképességükről híresek, hiszen megmutatják – még ha néha becsapva másokat is -, hogy milyen ember rejlik a felszín alatt. Mi nők, ezért szerettük őket mindig is, na meg, mert szépek és kihangsúlyozzák a kecses nyakunkat vagy meghosszabbítják arcunkat. Egyben megállapodhatunk; egy ékszernek mindig van valamilyen üzenete, mindig kihangsúlyoz valamit. Miért ne alkalmazhatnánk akkor a hajunkban is?

Az alapötlet nem a XXI. század újdonsága, hiszen már az ókorban az egyiptomiak, görögök és rómaiak is alkalmaztak különböző díszeket hajkoronájuk szebbé varázsolása érdekében. Aztán említeni sem kell a középkorban népszerűvé vált koronákat, amiket aztán évszázadokon keresztül hordtak az uralkodó hölgyek. Marie Antoinette hajkölteményeire pedig elég egy pillantást vetni és máris kiakad a luxusért és csicsás díszekért felelős agykérgünk információfeldolgozó központja. Tudtátok, hogy a vikingek a hajékszerre nem a hajban rögzített díszítő elemként tekintettek, hanem egy olyan medálként, amelynek a közepébe emberi hajat helyeztek? Sőt, előszeretettel készítettek koszorúkat és komplett nyakláncokat is emberi fürtökből.
Hajba helyezhető ékszerekről és díszekről tehát nem új keletű dolog szót ejteni, valószínűleg már ősanyáink is gondoltak rá, milyen jó ötlet lenne szépen kicicomázott szikrázó csillogó frizurával oltár elé vonulni.

Hajdíszek 2016-ban

Lássuk, milyen hajékszereket vehetünk idén számításba, ha azt szeretnénk elérni, hogy minden szempár a frizuránkra szegeződjön (és nem csak az esküvőn)!

Minél hosszabb, annál jobb

A hosszú hajú lányoknak kedvez az idei hajékszer trend: minél hosszabb a hajad, annál szebb és hosszabb ékszert tudsz belefonni vagy fűzni, amely csodálatos, királylányokat megszégyenítő frizurát eredményez. Minél apróbb és kidolgozottabb az ékszer, annál jobb!

Ave Julius Caesar!

Julius Caesar volt a legismertebb ember a Földön, aki babérkoszorút hordott a fején. Ő nem azért viselte, hogy az esküvőjén vagy egy nagy eseményen legyen csini, csupán a kopaszodását szerette volna leplezni, ehhez a babérkoszorú takarása mellett sok egyéb praktikát is kipróbált. A babérlevelekre emlékeztető koronák és koszorúk igazi slágernek számítanak idén, Caesar biztos nagyon büszke lenne társadalmunkra (legalábbis ebből a szempontból).

Kontyba tűzve

Az esküvőjük napjára sokan választanak kontyot, hiszen ha egy hajzuhatag egyszer fel van tűzve és rögzítve is van két tonna hajlakkal, akkor már garantáltan nem fogja őket zavarni az események forgatagában és lángra se kap gyertyakeringő közben. Nagyszerű és egyszerű megoldás, ha a kontyot egy kis ékszerrel dobja fel a menyasszony (fodrásza), elég csak beletűzni és voilá! Kész a tökéletes haj!

Mindenki szeme előtt

Már a Devious Maids sorozat második évadjának záró epizódjában figyelmes lettem Rosie (bal alsó kép) frizurájára és esküvői megjelenésére. Először nem tudtam eldönteni, hogy ez most miért van a fején, és vissza kellett tekernem, mert azt hittem, lemaradtam valamiről, de aztán jobban szemügyre véve, egyszerűen beleszerettem a fejdíszébe. Szerintem nagyon különleges, korábban még sosem láttam ilyet. 2016-ban viszont már nagyon is sokat látni fejdíszes, mindenki szeme előtt pompázó óriási ékszereket, amelyeket biztosan nem fog senki elfelejteni. Az már más kérdés, hogy mennyire lehet kényelmes, de nehéz esetekben (mármint, hogyha túl nehéz lenne a dísz, értitek, milyen vicces vagyok:D) az anyaggal lehet variálni. Köszönjük Devious Maids, köszi Rosie!

Az elmaradhatatlan virágok

Egy esküvő virágok nélkül? Lehetetlen. Vannak, akik szerint a hajba is elengedhetetlen kellékek a virágok, hát nekik megalkották a virágos hajékszereket. Gyönyörűek és itt a példa végre, hogy rövid hajban is nagyon jól mutatnak!

Csillogó korona

A korona vagy tiara elengedhetetlen, ha valaki igazi hercegnős esküvőre vágyik. A Szent Korona helyett – amit valljuk be, elég nehéz lenne kölcsönkérni az Országház kupolacsarnokában található földrengésbiztos vitrinből – egyszerűbb megoldás, ha egy hajpánthoz hasonló, tiarára és koronára hajazó ékszert választunk frizuránk királynőivé tétele érdekében.

Rendeld meg a hajékszered!

Az alábbi képeket a New Yorkban található Bridal Styles Boutique instagram oldaláról válogattam össze Nektek, mivel ezek a kiegészítők azok, amelyek a leginkább megközelítik a képeken látottakat – egyedi tervezésűek és egytől-egyig csodálatosak. A legfontosabb pedig, hogy nem modellek, hanem elégedett menyasszonyok pompáznak bennük. Mindenképpen érdemes vetni rájuk egy pillantást, aki pedig rendelni szeretne tőlük, megteheti, hiszen Magyarországra is, ahogyan világszerte a legtöbb országba is, szállítanak.


Én nagyon jó ötletnek tartom ezeket az ékszereket, hiszen nagyon különlegessé teszik az ember megjelenését, és, mint tudjuk, már az őskor óta szeretünk szépek és egyediek lenni! Végezetül pedig, íme egy kis betekintés a jövőbe, hogy milyen menyasszony válna belőlem. :D

surprise

Hajékszerekre fel! Ugyanakkor ne feledjétek Susanna Clarke szavait sem:
A mosoly a legelőnyösebb ékszer, amit egy hölgy csak viselhet.
Simon Boglárka

 

 

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.