Könyvajánló: A hercegnő férjhez megy

A neveletlen hercegnő naplója 11. A legesküvősebb rész, nem csak menyasszonyoknak és nem csak hercegnőknek!

Nehéz időket élünk. Már, ami a hercegnőket illeti. Nem tudom, mi ez a sok negatív és ellenséges hozzáállás mostanában, de minél előbb véget kell vetnünk a sok hercegnős sztereotípiának.

Nem azok a lányok számítanak hercegnőnek, akik napjaikat a bevásárlóközpontokban tengetik, a szüleik pénzét költik, kényesek, lenéznek másokat, önmagukat pedig tökéletesnek tartják és két méteres póthajuk van. Hanem sokkal inkább azok a lányok, nők, akik mindezeknek a szöges ellentéteit testesítik meg: annak ellenére, hogy kitartanak saját elveik mellett, segítenek másoknak, bátrak, kedvesek, motiválnak másokat és úgy szeretnek lefeküdni aludni, hogy tudják, hogy attól, amit tettek a világ legalább egy kicsit jobb lesz, mint, mikor reggel felkeltek. A póthajról pedig hazudtam. Akár két méteres póthajuk is lehet. Nem attól lesz valaki a mai értelemben vett, modern, amolyan szuperhős hercegnő, hogy Princess feliratú pólót visel unikornisos hajcsattal.

Princess look

Szóval, visszakanyarodva a könyv témához, Meg Cabot saját maga sem gondolta volna, hogy ilyen átütő sikerre tesz szert a Neveletlen hercegnő naplójának megírásával.

Arra meg pláne nem gondolt, hogy mozivászonra is kerül az általa megálmodott alapsztori, miszerint a 16 éves Mia Thermopolis élete teljesen felborul – ami valljuk be, már egyébként sem egyszerű, ha valaki 16 éves -, amikor nagymamája meglátogatja San Franciscóban és közli vele, hogy hercegnő és ő Genovia törvényes trónörököse. Nos, a film és a könyv már ennél a pontnál eltér egymástól, ugyanis a filmben már rég kinyírták az apukáját, ezért kell rohamosan sietnie a trónra lépéssel, míg az eredeti változatban Mia apukája nagyon is él és virul, tehát nem kell annyira rohannia a királynővé válással.

A könyvsorozat már 10 résznyi hosszú, míg a filmből ugyebár csak kettő rész született és a másodiknak, amelyben a hercegnő eljegyzése körüli perpatvarról van szó, semmi köze nincs az eredeti történethez – akármennyire is tökéletesen illett volna a hercegnőhöz Chris Pine.
A könyvben hála az égnek, Mia élete első szerelme, Michael Moscovitz – aki legjobb barátnőjének, Lily Moscovitznak a bátyja – mellett marad és élnek több éves BOLDOG párkapcsolatban. Természetesen azért a 10 kötet alatt történt néhány esemény a kapcsolatuk alatt, de szerencsére a befejező rész is Mia és Michael románcának valószínűleg utolsó epizódját meséli el.

Mia Michael

Nagyon érdekes olvasni, hogy az elmúlt TÍZ év alatt mennyi minden változott a hercegnő és közeli barátai, rokonai, na meg Michael életében és micsoda felelősségteljes, független nővé érett Mia, aki már lehet, hogy megérett Genovia tényleges irányítására. Meg Cabot utánozhatatlan stílusát, pedig csak élvezni lehet – mármint szerintem, mert én még a bevásárlólistáját is szívesen elolvasnám. Vicces, könnyed és garantáltan megmosolyogtatja az ember lányát a buszon – főleg ha az esküvőjére készül.

Mivel Miáék eljegyzésétől indul a sztori királyi esküvős szála, ezért természetesen minden fontos előkészületről, aggodalomról, bonyodalomról, praktikáról testközelből értesülhetünk, és azért valljuk be, nem sokszor adatik meg, hogy egy igazi, ám sajnos fiktív királyi esküvő (szervezésének) bennfentes szemtanúi lehetünk. Sőt, még a hercegnői ruhapróbán is ott lehetünk – még ha csak lélekben és a szemünk előtt vizualizálva is.

Tehát, ha könnyed, esküvős, hercegnős könyvre vágytok mostanában, akkor nem kell sokat válogatni, irány a könyvesbolt és keressétek Meg Cabottól A neveletlen hercegnő naplója 11. – A hercegnő férjhez megy című könyvet! A 11. rész pedig ne ijesszen meg senkit, nem kell feltétlenül ismerni minden előzményt ahhoz, hogy élvezhető legyen ez a kötet, hiszen Meg nagyon jó fej – engem még Twitteren is visszakövetett -, és beavat mindenkit a fontosabb részletekbe.

Jó olvasást!
Simon Boglárka

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.