A házaspár, akik kéz a kézben utazzák be a világot

Az orosz fotós és felesége bejárják együtt a világot, miközben olyan képeket készítenek, amelyek valóságos trendet indítottak el a fotózás és az utazás terén. 

Ha valaki szeret Instagramon utazós képeket nézegetni – na, de ki nem szeret, most komolyan? -, akkor tulajdonképpen elkerülhetetlen, hogy találkozzon az Osmann házaspár képeivel. Murad Osmann és (akkor még) barátnője, Nataly Zakharova 2011-ben egy barcelonai nyaralásuk során készítették az első kéz a kézben utazós képüket, amellyel el is indították a “Follow Me To” fotósorozatukat.

A sorozat lényege az, hogy úgy mutatnak be lenyűgöző helyeket a világon, hogy nem közös szelfiket vagy egyszerűen beállított “fotózz-már-le-minket-itt-a-Louvre-előtt-légyszíves” képeket készítenek, hanem Nataly kerül a középpontba, s férje kezét fogva vezeti el őt, meg persze a követőiket is, a legcsodálatosabb országokba.

A #FollowMeTo hashtaget beírva, rögtön az ő képeik bukkannak fel Instagramon, ahol egyébként már 4 millió követőjük van. Igen, jól olvastátok, NÉGY MILLIÓ! Nem kell egyébként ezen annyira meglepődni, hiszen a lassan 5 éve tartó projekt képei gyönyörűen szerkesztettek, s olyan látnivalókat mutatnak be, amelyekről sokan csak álmodni mernek.

Manhattan, New York, Hong Kong, Tajvan, Mexikó város, Kína, Fire Island, East River, Dubai – csak néhány hely azok közül, ahonnan már fotót posztoltak a közösségi oldalakon. Az egyik legérdekesebb, és legfotósorozatosabb, #FollowMeTo ország India volt számukra, hiszen itt készült a legtöbb – és talán legszebb – képük.

A másik kedvenc országukká pedig Szingapúrt nyilváníthatjuk.

Az orosz pár közben már össze is házasodott, s nem kell csüggedni, mert az esküvőjüket is stílusosan dokumentálták – így válva Murad és Nataly Osmanná. Az első útjuk Las Vegasba vezetett, de a nagy ünneplés közben, szerencsére maradt idejük néhány igazi esküvős képet is lőni, amelyeken Nataly csodás fehér ruhában tündököl.

Nászútjuk alkalmából pedig hova máshova is utazhattak volna, ha nem a Maldív-szigetekre?

A házaspár az esküvő és a hosszú nászút után sem lustálkodott, folytatták tovább utazásukat a világ körül, s még egy videót is csináltak, amelyen keresztül lehetőségünk nyílik betekinteni az alkotói fázisba és megtudni, hogyan is néz ki kívülről, egy kép elkészítésének folyamata.

Na jó, ennyi kép után, amelyen csak Nataly hátát láthattátok, most már tuti, hogy mindenki kíváncsi, hogy hogyan is néz ki a Follow Me To házaspár.

Nataly és Murad már a National Geographic Traveler címlapján is szerepelt, aminél nem tudom, hogy létezik-e nagyobb elismerés a világutazók számára. Gondoltam, a cikk végén kifejtem, hogy a több millió követő után, hova lehet még tovább fokozni a sikerüket, de mivel annyi hely van a világon, amit érdemes bejárni, nem hiszem, hogy ez különböző futurisztikus elképzelések boncolgatására adna okot a párnak – meg nekünk se.
Utaznak, fogják egymás kezét, és kész. És ez, amilyen egyszerű, olyan szép is. (Mint ez a hőlégballonos kép Jordániából.)

Az Osmann házaspár további elképesztő fotóiért, kövessétek őket Instagramon, a “Hogyan készülnek a Follow Me To képek?” videóba és a fényképek részleteibe, itt pillanthattok bele:

képek forrása; instagram/muradosmann

Simon Boglárka

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.