Anyukák az esküvőn

Nagy kérdés, hogy mennyire vonjuk be az örömszülőket, különösképpen az anyukákat a szervezésbe. Íme 7 dolog, amiben feltétlenül szükség van a segítségükre!

Ki más is lehetne – és szeretne nagyon – jobban a részese lenni az esküvői előkészületeknek, ha nem az édesanyák? Minden pillanatban a férjhez menni készülő – vagy megnősülő – csemetéjük mellett szeretnének lenni és segédkezni, amiben csak tudnak, hogy minden tökéletes legyen az esküvő napján.

Ez csak természetes – gondolhatjátok sokan magatokban, ám a családi viszályok és konfrontálódások elkerülése végett, érdemes bizonyos határvonalat húzni, hogy a közvetlen hozzátartozókat milyen szinten vonjuk bele a szervezkedésbe. Így esetleg a házasulandó pár elképzelései is valóra válnak, s nem csak a rokonoké.

gilmore girls and quote kép

A témával kapcsolatban nekem mindig a Szívek szállodája és Lorelai anyukája, Emily jut eszembe, akit egyszer kértek fel, hogy segítsen egy aprócska részletben – ráadásul nem is Lorelai esküvőjénél, hanem a legjobb barátnőjéén -, aztán pedig megálmodta nekik a legmonumentálisabb esküvőt a világon, amihez szegény Sookie-nak még hitelt is fel kellett volna vennie. Természetesen Lorelai majdani nagy napjához is volt “néhány” ötlete.

A jelenség pszichológiai hátterébe most nem mélyednék bele, inkább lássuk, hogy milyen feladatok illenek az örömany(uk)ákhoz, amiben úgy tündökölhetnek, ahogyan azt igazán megérdemlik!

daughter, day, and disney kép

1 – Ruha vásárlás

Ha választás előtt állnál, hogy ki kísérjen el a menyasszonyi ruhapróbára, válaszd az anyukádat! A tradíciók szerint is az örömanya választotta ki a lánya esküvői ruháját, régebben pedig egyszerűen ráhagyományozta a sajátját, amit még ő viselt hosszú évekkel ezelőtt. Annak ellenére, hogy ez manapság már szinte egyáltalán nem divat, minden édesanya szeretne részt venni ebben a nagyon fontos döntésben. És ki mondhatna náluk őszintébb véleményt?

2 – Kutatás

Megtalálni a közelben lévő legolcsóbb dekorost? Kikeresni a virágok típusait és elnevezéseit? Áttanulmányozni az éttermek kínálatát? Utánajárni, hogy hova tűnt Emi néni és mi lehet Józsi bácsi új címe, ahova kiküldheted a meghívót? Te is tudod, hogy az anyukád profi ebben! Nem kell órákat a laptop előtt töltened, bízd csak rá ezeket a feladatokat! (Lehet, hogy még internetre sem lesz hozzá szüksége, hiszen ő egyszerűen mindent tud.)

3 – Kapcsolattartás

Ha egy szolgáltatóval egyeztetsz, nyugodtan add meg neki második – vagy akár első – elérhetőségnek az anyukád számát, hogy, amikor nem tudsz a szervezéssel foglalkozni (mert mondjuk a világot teszed jobbá a munkád közben) a te nevedben is intézkedhessen. Így megy ez a delegációknál is a tárgyalásokon. Miért ne lehetne az anyukád a személyi asszisztensed?

4 – A legjobb házigazda

Az örömanyák azok, akik minden vendéget ismernek. Engedd, hadd tündököljön a házigazda szerepében, neked úgysem lesz erre időd!

5 – Családi stílus tanácsadás

Ha anyukádra bízod a ruhák véleményezését, garantáltan nem fogsz csalódni a család többi tagjának megjelenésében. Főleg, ha betartottad az első pontot és ő segített neked a ruhaválasztásban. Így még az is lehet, hogy a rokonok ruhája tökéletesen passzolni fog a stílusodhoz vagy a dekorációhoz.

6 – Öltöztetés

Közvetlenül az esküvő előtt mindkettőtöknek jót fog tenni, ha együtt töltitek az utolsó perceket, s ő végezheti el az utolsó simításokat a megjelenéseden. Így egész biztos, hogy minden rendben lesz!

7 – Táncolás

Ennyi munka után egy örömanyának is jár a csillogás. A nyitó és első tánc után, természetes, hogy a szülők a soron következők – ezek a táncok mindig elég meghatóak szoktak lenni, úgyhogy legyen a közelben zsepi, de fogadjunk, hogy Ő már gondoskodott erről is.

daughter, day, and disney kép

Tulajdonképpen levonhatjuk a következtetést, hogy fogalmunk sincs mi lenne velünk az anyukáink nélkül – hiszen ők mindig csak segítenek, kutatnak, aggódnak, szeretnek, helyettünk is gondolkoznak, előre figyelmeztetnek, mindent tudnak, okosak, figyelmesek, törődőek, nagylelkűek és, ami a legfontosabb: mindig ott vannak nekünk, velünk, értünk. Mi pedig semmiképpen sem szeretnénk és nem is tudnánk elviselni, hogy olyan esemény legyen az életünkben, amelynek ők nem a részesei.♥

Simon Boglárka

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.