6 új esküvős film, amin nem fogsz elaludni

Nyári ajánló: az elmúlt és elkövetkezendő idők legjobb, legérdekesebb és legígéretesebb esküvői filmjei, amiket érdemes megnézni.

Nehéz olyan esküvős filmet találni, amin nem alszik el egyből az ember lánya – még akkor is, ha aktuális a téma, mert a saját vagy az ismerősének esküvőjére készülődik, szakmabeli vagy például egy esküvői blogot vezet. Egyrészt azért, mert mondhatjuk, hogy az ÖSSZESET láttuk már, másrészt pedig azért, mert mindegyik témában született alkotás hasonló sémán alapszik és a végkimenetelt (vagyis inkább oltárhoz menetelt) már öt perc után sejtjük.

blink, inc, and broken kép

Sokszor kerestem már esküvői filmes listákat az internet legmélyebben elrejtett oldalain, csak, hogy egy-egy friss, eddig még nem látott műremekre leljek rá, amelyben nem feltétlenül szerepel Jennifer Lopez és Matthew Mcconaughey, de ezek a filmkeresések viszonylag gyorsan befuccsoltak – pedig tudom, hogy van élet, akarom mondani vannak filmek 2010 után is. Ha Te is hasonló cipőben jársz és szeretnél egy új esküvői mozilistát, nem kell tovább kutatnod az interneten, ugyanis összeállt az elmúlt évek és a jövő év listája, hogy melyik esküvős alkotásokat érdemes felvenni az otthoni repertoárba és miért lesz érdemes elmenni még moziba is!

1) Bazi nagy francia lagzik

Adott egy katolikus francia házaspár, akiknek nincs más vágyuk, mint hogy a négy lányuk boldog legyen. És, hogy férjhez menjen. A férjük pedig francia legyen és katolikus. A sors fintora, hogy a négy lányból három már elkelt és mindegyik más-más vallású és etnikumú férjet talált magának – zsidót, muszlim arabot és kínait. Claude és Marie utolsó reménye a negyedik lányuk, aki be is jelenti, hogy hozzámegy vőlegényéhez, aki a reménykedő szülők legnagyobb örömére: katolikus. Arról viszont elfelejt említést tenni, hogy Charles színes bőrű bevándorló is.

Az előzetesért kattints ide!

Princesse Jour értékelés: 8 pont

2) Toszkánai esküvő

Olaszország egyik (állítólag) legszebb helyén, Toscanában az egyik (állítólag) legromantikusabb dolog összeházasodni életünk szerelmével.  A vidéki kúria tulajdonosa, Sanne tökéletesen lebonyolítja az ideutazó szerelmesek esküvőjét, miközben az ő házassága zátonyra futott, magányosan tengeti napjait és itt a sztori erősen emlékeztet valamelyik filmre, amiben mintha Jennifer Lopez játszott volna… Szerencsére a mi főszereplőnk most nem zúg bele a vőlegénybe, sokkal inkább a cinikus válóperes ügyvédbe, aki nem hisz a házasság intézményében – ez a fele pedig abszolút a Meg Cabot regényekre hajaz. Akárhogy is, a festői környezet és az olasz kontextus ad némi újszerű köntöst az alapvetően elcsépelt sztorinak, és csak izgatottan találgathatunk, hogy vajon mi lesz a film vége.

Az előzetesért kattints ide!

Princesse Jour értékelés: 6 pont

3) Mindenáron esküvő

Külföldön már egy éve bemutatták, nálunk pedig még megy a mozikban a spanyol vígjáték, ami Alex és Éva történetéről szól, akik Nagy-Britanniában szervezik az esküvőjüket. Úgy tűnik, minden rendben megy, ám az utolsó pillanatban természetesen minden elromlik, ami csak elromolhat – például törlik a vendégsereg repülőjáratát, majd, amikor találnak egy jónak tűnő pótjáratot, az egy vulkáni hamufelhő miatt Amszterdamban száll le. A jelek arra utalnak, hogy jobb lenne elhalasztani az egész esküvőt, viszont a pár minden áron ragaszkodik a nagy naphoz, amivel csak még inkább bevonzzák a balszerencsés (de elég vicces) eseményeket.

Az előzetesért kattints ide!

Princesse Jour értékelés: 8 pont

4) Bazi nagy görög lagzi 2

A tavasz legjobban várt filmje, a Bazi nagy görög lagzi folytatása nem tarolt akkorát, mint vártam, de ez még nem jelenti azt, hogy nem kötelező megnézni mindenkinek. Jól olvastátok. Ez bizony minden Princesse Jour olvasónak alap. A filmről már írtam kritikát miután megjelent, úgyhogy ez nem lehet kifogás.

Az előzetesért kattints ide!

Princesse Jour értékelés: 10 pont

5) Mike és Dave esküvőhöz csajt keres

Zac Efron és a Modern Family Andy-je, azaz Adam DeVine felad egy hirdetést, hogy társat találjanak maguknak a nővérük Hawaii esküvőjére. A hirdetésre iszonyú sokan jelentkeznek, így a két bulibárónak (:D bocsi, ennél frappánsabb most nem jutott eszembe) rá kell találniuk arra a két csajra, akik méltó partnereik lehetnek a bulizásban ééééés.. rájuk is találnak. Még a mozikban!

Az előzetesért kattints ide!

Princesse Jour értékelés: 7 pont 

6) A tizenkilences asztal

Nemrég harangozták be az egyelőre csak 19 table, azaz A tizenkilences asztal névre hallgató vígjáték előzetesét – mire a mozikba kerül úgyis teljesen más címe lesz. Ez a film nem az ifjú párról vagy az esküvőszervezőről fog szólni, hanem arról az asztalról, ahol azok a meghívottak ülnek, akik, hogy finoman mondjuk, nem annyira népszerűek. A főszereplő, Anna Kendrick (akinek eléggé bejöttek ezek az esküvős vígjátékok, mivel az előbb említett Zac Efronos filmben is játszik) példának okáért a menyasszony bátyjának a volt barátnője, akit a most legmenőbbnek titulált szívtipró annak idején csúnyán kidobott. Az összetört szívű lány viszont úgy dönt, csapatot kovácsol a tizenkilences asztalnál ülőkből és bebizonyítják, hogy ők is lehetnek menő vendégek, akárcsak a többiek. 2017-ben már nézhetjük is a moziban!

Az előzetesért kattints ide!

Remélem, hogy az újdonság erejével hatnak a filmek és senki nem fog unatkozni, aludni meg végképp nem!

Simon Boglárka

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.