Last minute Valentin nap

Tippek, hogy mit csináljatok Valentin napon, hogyha nem akarjátok túlzásba vinni, de azért mégis meg szeretnétek ünnepelni. 

Tudom-tudom. A Valentin nap, akárcsak a Halloween, egy amerikai ünnep, amit a fogyasztói társadalom erőltet ránk, na meg persze a nyugati gazdaságpolitika, csak a képeslap árusok meg virágboltok miatt van az egész és EGYÁLTALÁN NEM a szerelemről szól.

gif and valentines day kép

Viszont, ha eltekintünk a gazdasági tényezőktől, megértjük, hogy a virág, képeslap meg csokiárusok nem az ördög megtestesítői és valószínűleg ez a legkisebb dolog, amivel képes a marketing vagy a média manipulálni az elménket, akkor megláthatjuk a Valentin nap jó oldalát. Mert igen, van neki olyanja. Azért a szerelem ünneplése nem számít annyira rossz dolognak, szerény véleményem szerint sőt, meglátásaim alapján, mi magyarok egyre nyitottabbak vagyunk az ilyen jellegű “ünnepekre”.

Kezdjük belátni, hogy nem kell leutánoznunk Amerika népét, szabadnapot kivenni, felvásárolni a csokirészleg háromnegyed részét a Tescoban vagy otthagyni az összes pénzünket a virágárusnál, hanem a magunk módján megemlékezhetünk erről az ünnepről és a szellemi értékét igenis tiszteletben tarthatjuk egy olyan napnak, ami a szerelmet, a szeretetet helyezi a középpontba. Ha ti is szeretnétek megünnepelni a Valentin napot, de már későn jutott eszetekbe, vagy egyszerűen csak nem akarjátok, hogy az egész napotok (vagy hetetek) erről szóljon, nézzétek meg a tippjeimet!

Közös főzőcskézés

Elfelejtettétek? Nem volt időtök asztalt foglalni? Este nyolcig le kell adnod egy fontos riportot? Sokáig van órád? Hoppá. Hát, ez igazán nem kifogás, sőt, inkább csak egy még jobb indok arra, hogy miért ne menjetek az extra-romantikus-feltűnő párok közé az étterembe és maradjatok otthon egy romantikusabb programot választva: főzzetek együtt valami finomat! Lehet az spagetti, szívecske alakú palacsinta, reggeli, brunch vagy parmezános csirke ricottával töltött zöld fűszeres gombafejekkel, a lényeg, hogy közösen készítsétek el, és aztán közösen fogyasszátok el.

Eper és pezsgő

Klisé vagy nem klisé, mikor máskor igyatok pezsgőt és egyetek hozzá friss (génmanipulált) epret, ha nem Valentin napkor? Ugye, hogy van benne valami? Ha már romantika, legyen pezsgővel áztatva! (És eperrel tömve. :D) Mindkét hozzávaló gyorsan beszerezhető akár hazafelé is.

Kézzel készített meglepetések

Nem kell sokat költeni ahhoz, hogy meglepd a másikat – elég ha egy kicsit kreatív vagy. Lehet az egy kézzel készített képeslap (ez a legaranyosabb amerikai szokás szerintem, amit igazán átvehetnénk, mármint, hogy Valentin nap alkalmával szinte mindenki kézzel gyártott képeslapokat (is) ad ajándékba),a kedvenc képeitekből összeállított montázs vagy egy általad sütött torta vagy sütemény, a lényeg, hogy szeretetből és szivárványból készüljön.  (Oké, a szivárvány nem annyira fontos.)

Boldog Valentin napot mindenkinek! ♥

Simon Boglárka

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.