Ilyen volt az Esküvő Varázs Tatán

Egy vasárnapra teljes esküvő lázban égett egész Tata – én pedig felderítettem, hogy milyen egy nem-budapesti esküvő kiállítás. 

Múlt hét vasárnap, azaz február 12-én került megrendezésre a tatai Esküvő Varázs. Hozzánk, pestiekhez is gyorsan eljutott a híre, a Facebook esemény iránt hirtelen elkezdtek érdeklődni az ismerősök, a hírfolyamokban felbukkantak a Pálma rendezvényház fotói, nagy arany betűk, virágok és végül megérkezett az üzenőfalamra a mindent eldöntő felhívás, hogy várják a jelentkezőket a virágfejdísz készítő workshopra is.

Image may contain: one or more people, sky, grass, plant, tree, wedding and outdoor

Az amúgy is hívogató események, kiállítók mellett több workshop és előadás is felcsillant a program palettáján. A beharangozó virtuális tartalmak hatása abszolút meggyőzőnek bizonyult, hiszen, amikor megérkeztem a virágfejdísz workshop színhelyére és átléptem  a szinte már mesebeli Kristály Hotel bejárati ajtaján, egy nyüzgő, púderillatú, menyasszonyos, fehér ruhás forgatagba kerültem – és ez még ugye nem is a konkrét rendezvény volt, csak a “bemelegítő” workshop.

A hotel társas részében tartotta a virágos foglalkozást az Enterifleur, miközben a háttérben különféle előadások mentek, a vendégek pedig ki-be járkáltak a teraszra, ugyanis azt el is felejtettem említeni, hogy az enyhe középfülgyulladást okozó szél ellenére, gyönyörű idő volt, hét ágra sütött a nap. Természetesen mi teljesen belemerültünk a koszorúk rejtelmeibe, hiszen ha hiszitek, ha nem, egyáltalán NEM annyira egyszerű dolog csak úgy “összerittyenteni” egy virágokból és csupán egy selyemszalagból álló koszorút, amit aztán képes az ember a fejére helyezni és elégedetten viselni. Na, jó, azért nem atomfizika, de igenis figyelni kell a részletekre és pár órát simán el lehet szerencsétlenkedni bíbelődni az összegabalyodott damilokkal és növényszárakkal.

Miután elkészültem a remekművel, a csodás koszorúmmal karöltve átsétáltunk a Pálma rendezvényházba, ami körülbelül 3 percnyire helyezkedik el a meseszép hoteltől – de ezalatt a rövidke idő alatt még egy cuki hídon is át kell kelni. So romantic. A rendezvényház kertjében fel volt állítva egy kis oltár, virágkapuval meg fehér székekkel, csak ugyebár az említett, fagyos szél miatt inkább bentről volt érdemes ezt csodálni (mármint, ha valaki nem akart szándékosan betegszabadságra menni).

A rendezvényházban koncentrikus kör alakban voltak elrendezve a kiállítók és asztalaik, így viszonylag egyszerűen és gyorsan is végig lehetett járni és megszemlélni minden alkotást. Az egyetlen hátrány talán az volt, hogy a kör közepén egy büfé, vagy bár található (elnézést a nem túl pontos gasztronómiai képért), ami egy esküvőn biztosan nagyon praktikus, viszont a kiállításon való szabályos haladás szempontjából eléggé megnehezítette a látogatók életét, de azokét is, akik csak nyugodtan az ebédjüket szerették volna élvezni, nem pedig idegesítő bámészkodókat elengedni maguk mellett. Bár, lehet, hogy nekünk sem az ebédidő kellős közepén kellett volna megjelennünk.

A kiállítók valóban színvonalasak voltak, egy ilyen kisebb rendezvényen pedig úgy tűnik jobban érvényesül a minőség elve: minél kevesebb a szolgáltató, annál szebb asztalokat lehet látni és annál jobban el lehet csevegni a kiállítókkal, könnyebben megy a kapcsolatépítés is. A rendezvényházból kilépve szinte egyenes út vezet a tatai tóhoz, amelynek a partján rengeteg étterem, bisztró és kávézó várja a sétálgató embereket. A tó másik oldalán pedig ott van a tatai vár – elég szép összképnek mondható ez, pláne ha még a nap is süt (hirtelen már a szél sem zavar annyira senkit).

Amúgy lehetséges, hogy itt kéne megemlítenem, hogy ez egy nem túl objektív tudósítás, mivel azt hiszem, hogy egy kicsit beleszerettem Tatába. Sajnos annyira szép minden, a kis utak, a tó, a rendezvényház, a tóparti sétány, a víz, a napsütés, a házak, a kanyarok, a hotelek és az éttermek, hogy látom a lelki szemeim előtt, hogy milyen csodálatos esküvőket is lehet itt tartani. Úgyhogy, akit nem győz meg az én szubjektív áradatom, hogy miért is Tata az egyik legszebb magyar hely, ahol esküvőt lehet rendezni, az nézze meg ezt a videót:

Remélem, hogy egyet értetek, irány Tata!♥

Simon Boglárka

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.