Trópusi torták a nyár slágerei

Akárcsak az édenkertben! Nem csak a Despacito megy egész nyáron, itt vannak nekünk a méltán elterjedt trópusi motívumokkal borított esküvői torták. 

Indák, pálmafák és zöld levelek borítják az idei nyár esküvői dekorációit, körbefonják a menyasszonyi ruhákat, de üde színfoltként tündökölnek a meghívókon is. Egyértelmű, hogy az esküvői tortákon is szeretnénk viszontlátni ezt a különleges, mégis igazán letisztult motívumot!

Ha esküvőről van szó, automatikuson a habos-babos pasztell színek kerülnek előtérbe: a dekoráció is meg van hintve púderrózsaszínnel, a koszorúslányok ruhái is hasonló árnyalatban pompáznak és természetesen az esküvői torta is kap egy kevéske tündérmesés halvány rózsaszínt.

Az idei nyári trend azonban ellentmond mindenféle bájos, rózsaszínes csillogásnak, hiszen előtérbe kerülnek a trópusi motívumokkal díszített torták, amelyekhez nem is kell más szín csak egy kis fehér és a pálmafák hatalmas leveleiről olyan jól ismert zöld, és annak minden árnyalata! Ugye, hogy milyen egyszerűen, és mégis nagyszerűen hangzik?

Az ötlet egyébként nem újkeletű, az elmúlt években is visszaköszöntek a tortákon a dzsungel hatást keltő mintázatok, arról nem is beszélve, hogy a menyasszonyi ruhatervezők is belecsempészték már a kollekciókba. A tavaszi Daalarna bemutató és maga a kollekció is a ’Paradise’ nevet viselte, az eseményen is minden zöldbe borult, illetve a fehér ruhák finom anyagait is ellepték az indákat és növényeket idéző motívumok. Mintha az édenkertben jártunk volna!

Aki szeretné kipróbálni és belecsempészni a trópusi hangulatot az esküvőjébe, most bátran megteheti, keresve sem lehetne jobb alkalmat találni, hogy például egy pálma levelekkel dekorált tortát válasszon, majd ehhez igazítson néhány apróbb, dekorációs elemet. Ha már megvan a kiszemelt torta és ne adj’ Isten nem dzsungel mintás, sem kell kétségbe esni! Néhány apró süteményen is megmutatkozhatnak a zöld levelek, csak egy kis kreativitás és zöld ételfesték kell hozzá!

TropicalBiscuits

Az egységes és letisztult esküvői stílus nem kiváltság vagy a tökéletes dekoratőr kérdése, sokkal inkább a szervezésé és a remek stílusérzéké! Az alapelv ebben a trópusi és édenkertes trendben is az, hogy a kevesebb néha több, és az is a részletekben rejlik. A ruhákon, a csipkén megmutatkozó trópusi motívumok pedig nem csak a dekorációban, de az esküvői tortán is megjelenhetnek és meg is kell, hogy jelenjenek, hiszen mindenki teljesen odáig van értük, nem igaz?

Simon Boglárka

Az eredeti cikk a Magyar Esküvő magazin, 17/1 nyári-őszi számában olvasható!

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.