Stílusos itatás

Hogyan itassuk le, akarom mondani, kínáljuk itallal a vendégeket? Stílusnapló, első rész. 

Itallal kínálni a vendégeket, azt hinnénk, hogy egyszerű feladat. Manapság azonban egyre több az elvárás még az alkoholos italokat illetően is, pláne egy lagzin. A tradícionális falusi bulikon megszokott pálinka, csapolt sör, a pezsgő és esetlegesen felbukkanó borok szerepét szép lassan kezdik elbitorolni a fancy koktélok vagy habzó borok.

Na, jó, nem azt mondom, hogy atomfizikáról van szó, de nem árt kielégíteni az elegánsabb és divatosabb italokra szomjazó vendégek igényeit is. Ugyanakkor, egy bárpult, vele a hozzá “igényelhető” bartenderrel (nem akartam ezt a gyönyörű koktélokat eredményező művészeti ágat az egyszerű “pultos” jelzővel illetni, ezért hagyatkoztam a külföldi szó bevezetésére) elég drága lehet.

A fényűzésnek és a divat esküvőkbe történő belecsempészésének más módját is megismerhetitek, nem kell, hogy több százezer forintot áldozzatok egy drága szolgáltatásra (bár egy tökéletesen elkészített Pina Coladát vagy Mojitót nyilván semmi nem helyettesíthet), főleg, ha elkészíthetitek a “Csinosítsd ki a Prosecco-dat” asztalt is, sokkal alacsonyabb költségvetésből – az utána fennmaradó összeget aztán a nászúton olyan drága koktélokra költhettek, amilyenre csak szeretnétek!

Csináld magad!

Kell a kreativitás a vendégeknek, az esküvőn is! Tudom, vannak, akik szeretik, ha kiszolgálják őket és az asztalukra teszik a kikért italokat, viszont ne feledkezzünk meg azokról, akik nem annyira kedvelik, ha eléjük tesznek valamit, mindig van valamilyen különleges kérésük, vagy egy nagyszerű ötletük. Miért is ne valósíthatnák meg ezeket az italok terén? Nekik találták ki a Prosecco díszítő és csináld magad koktél asztalokat!

Szolgáld ki magad!

A “Csapolj magadnak!” alcím talán kifejező lenne ebben az esetben, bár nem hangzik olyan jól, családiasan és barátságosan, hogy szolgáld ki magad – ez valahogy olyan komfortosnak tűnik, mintha csak azt mondanánk “érezd otthon magad, igyál, amennyit szeretnél, sőt, csapolj magadnek egy sört pont annyi habbal, amennyivel szeretnéd!”. Természetesen, ez a limonádé vagy long island ice tea csapolására is vonatkozhat (nem szeretnék diszkriminatív lenni).

Válassz, amit szeretnél!

Kihelyezni a vendégek elé egy talicskában, vájúban, csónakban vagy egyéb nagy, tárolásra alkalmas dologban az üdítőket/palackozott alkoholos italokat? Mindenki döntse el, hogy szerinte mennyire jó ötlet, de az biztos, hogy így nem kell várni a pincérek kiszolgálására és mindenki elveheti, amire éppen vágyik!

Nektek melyik megoldás tetszik a legjobban? ♥

fotók forrása; Pinterest

Simon Boglárka

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.