Hétvégi, nem teljesen esküvős filmajánló

Kedvenc házasságról és annak nehézségeiről szóló filmjeink egy helyen – a teljesség igénye nélkül. 

Korábban már írtam cikket azokról az esküvői filmekről, amiken garantáltan nem fogtok elaludni, hiszen újak és sok izgalmat tartogat(hat)nak. Ez a felsorolás viszont egy olyan lista után kiáltott, amelyben összegyűjtöm azokat a filmeket, amik nem annyira az újdonságról szólnak, vagy a szép esküvőkről, hanem sokkal inkább egy jó kis történetet rejtenek magukban, amibe újra és újra belemerülhetünk, mindig átértékelhetünk: a párok életéről, a házasságról, a nehézségekről és az erőfeszítésekről. Természetesen a többségük igazi love story és kapcsolódnak az esküvők témájához, mégis egy kicsit elgondolkodtatóbbak, de ennek ellenére ugyanolyan romantikusak.

Tökéletesek tanuláshoz, hétvégére, unalmas hétköznap estékre, de a betegségek idején is szívesen voksolunk rájuk, amikor éppen annyi erőnk van, hogy megnyomjuk a ‘lejátszás’ gombot. ;) Íme, a lista:

Ötéves jegyesség

5évnyijegyesség

Tom (Jason Segel, de mindenkinek csak Marshall) és Violet (Emily Blunt) tökéletes párt alkotnak. Megtörténik a lánykérés, minden rendben halad, egészen addig, amíg a szociálpszichológus menyasszony el nem szeretne költözni munkája miatt (ami tök érthető, hiszen milyen fontos már egy szociálpszihológiai KUTATÁSBAN részt venni), így el kell halasztani az esküvőt. Jegyességük meglepő módon 5 évre nyúlik, tele akadályokkal, vitákkal és egyre növekvő monotonitással. Végül együtt maradnak vagy szakítanak? Ez itt a nagy kérdés. Ha nem tudod a választ, tudod mi a dolgod (megnézni minél gyorsabban)!

Származási hely: Amerika
Hossz: 113 perc
Megjelent: 2012

Míg a Jackpot el nem választ
Míg_a_Jackpot_el_nem_választ

Joy (Cameron Diaz) és Jack (Ashton Kutcher) Las Vegasban találkoznak egy hatalmas buliban, ami után már férj és feleségként ébrednek fel. Az ebből kifolyólag kialakult reggeli heves vitájuk közben, már amikor éppen eldöntik, hogy soha többé látni sem akarják egymást, egy nyerőgépen megnyerik a Jackpotot. Ez elég nagy pénzbeli nyereményt jelent, ami miatt nem adhatják fel frissen kötött házasságukat, hiszen, aki előbb beadja a kulcsot a válópert, az bukja a pénz ráeső részét. Vicces, ahogy próbálják kijátszani a szabályokat, egymás agyára menni, hogy a másik veszítsen, Cameron Diaz és Ashton Kuther pedig jó párost alkotnak, amolyan “az ellentétek vonzák egymást” alapon.

Származási hely: Amerika
Hossz: 99 perc
Megjelent: 2008

Az a bizonyos első év

Az_a_bizonyos_első_év

 

A kedvenc házasságról szóló filmem teljesen irracionálisan. Semmi jó nincs ennek a filmnek a sztorijában, de komolyan mondom. És mégis. Akárhányszor meg tudnám nézni! I-M-Á-D-O-M!

A történet egyébként annyi, hogy egy pár, Nat és Josh összeházasodik, viszont nem túl boldog a házas életük, ráadásul mindketten másban találják meg a lelki társukat. Sokat szenvednek, pszihológushoz járnak, dolgoznak a kapcsolaton, közben vannak jó és rossz pillanataik, tépelődnek, aztán a vége legyen meglepetés mindenkinek. Ja, és Simon Baker játszik benne – akinek a mosolya nyugtatóan hat minden női idegrendszerre. Ezen kívül nem tudom, hogy miért szeretem, de próbáljátok ki, hátha ti rájöttök vagy ti is ennyire imádni fogjátok!

Származási hely: Anglia
Hossz: 97 perc
Megjelent: 2013

Hárommal több esküvő

Hárommal_Több_Esküvő

Nemrég láttam ezt a filmet – amikor este 10 órakor kipróbáltuk az új kávéfőzőnket és meg kellett kóstolnom egy 8-as intenzitású Nespressó kávét, aztán hajnali ötig nem tudtam aludni. Lehet, hogy csak az akkori fáradtság miatt, de nagyon is romantikusnak találtam a végére ezt a spanyol vígjátékot, annak ellenére, hogy milyen fura poénok vannak benne.

Az egyetemi kutató, Ruth (Inma Cuesta) szingli életet él, ami annyira nem is zavarná, ha csak a munkájára koncentrálhatna, nem kéne átélnie béna szakításokat, és nem hívogatná meg MINDEN volt pasija az esküvőjére. A lagzikra számomra érthetetlen okból kifolyólag, viszonylag sok lelkesedéssel el is megy, s a munkahelyi gyakornoka kíséri el, és ahány esküvő, annyi kaland, és az előbb említett fura jelenet következik be. Jól esik néha nézni a szerencsétlenkedését, helyenként vicces és hajnali hatkor félig lecsukódó szemekkel tényleg romantikus a vége.

Származási hely: Spanyolország
Hossz: 94 perc
Megjelent: 2013

Kellékfeleség

Kellékfeleség

Danny (Adam Sandler) imád csajozni, viszont nem szereti a komoly kapcsolatokat Taktikája egész újszerű (ujjszerű HAHA), ugyanis a nők lekoptatásához karikagyűrűt használ, aminek megpillantása után a lányok fejvesztve menekülnek. Egy esetben azonban balul sül el a gyűrűmutogató akciója, hiszen egy olyan nővel szemben sikerül elsütnie a megsemmisítő eljárást, akivel nagyon is komoly kapcsolatot szeretne.

Gyors magyarázkodása közben elejti a válás és az elhidegült feleség szavakat, aminek hallatán a lány még menthetőnek ítéli a helyzetet, ám találkozni szeretne az ex-feleséggel. Itt jön képbe Danny titkárnője, Jennifer Anniston a képbe, akinek ezt a nemes szerepet kell betöltenie. Hazugság hazugságot vonz maga után (ez lenne a vonzás törvénye?), belekeverednek az asszisztens gyerekei is, és természetesen egy kalandos utazás során újabb és újabb bonyodalmakkal kerülnek szembe.

Származási hely: Amerika
Hossz: 117 perc
Megjelent: 2011

Melyiket néznétek meg ma este? ♥

Simon Boglárka

 

 

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.