To All The Boys I Loved Before

A Heti Egy Romantikus Film ajánló sorozat legeslegelső része nem is lehetne más, mint a külföldön óriási sikernek örvendő To All The Boys I Loved Before. 🍿🎞

Sziasztok Menyasszonyok, és kedves Olvasók! ♥

Ha egy esküvőkkel kapcsolatos oldalra tévedtek, mint, amilyen a Princesse Jour, joggal feltételezhetitek, hogy tele lesz romantikus filmajánlókkal. Sajnos az utóbbi időben elhanyagoltam ezt a műfajt, pedig az ember életében nagy szükség van a romantikára. Főleg akkor, ha történetesen egy örök álmodozóról, egy romantikus lélekről vagy egy esküvőjére készülő párról van szó, amely mint tudjuk, automatikusan rózsaszínesebb ragyogást ad a világnak, de azért nem árt néhanapján újratölteni a készleteket és kikapcsolni minden zavaró dolgot, popcornt készíteni, hátradőlni és megnézni egy – romantikus – filmet.🍿

Ez az én – nem újévi – fogadalmam, hiszen nemrég beruháztam az oldal felfejlesztésére, és ha már pénzt áldoztam rá, természetesen szeretnék minél több és jobb tartalmat gyártani nektek. Közben meg nekem is kell egy-két fogadalom, Heti Egy Romantikus Filmet pedig aztán nem olyan nehéz bepréselni a naptáramba, stílusosan úgy is mondhatnám, hogy nem luxus a romantika (vagy legalábbis nem kéne, hogy az legyen). Egy szó, mint száz, ezen a héten a To All The Boys I Loved Before volt terítéken, lássuk, hogy mit tud az augusztus 17-én debütált (2018), Jenny Han sikerkönyvéből készült Netflixes film, ami miatt tinilányok és nők ezrei vannak oda (akik közé számoljatok be nyugodtan engem is)!

✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦✧✦ ✧✦

Történet

A 16 éves Lara Jean Covey imádja a drámát és a romantikát – könyvek formájában elsősorban. Az életének romantikus pillanatai kimerülnek abban, hogy soha el nem küldött, és egy díszdobozban féltve őrzött, leveleket ír minden fiúnak, akit valaha is szeretett. Szám szerint öt fiúnak. Na, jó, azért nem mondhatjuk, hogy halálosan beléjük volt zúgva, de az tény, hogy odáig volt értük életének egy-egy bizonyos szakaszában. Amikor megismerjük, éppen a nővére pasijának ír levelet, aki az ő legjobb barátja volt régebben. Kicsit zavaros, ezért nem is hibáztathatjuk, hogy inkább (levél)papírra veti gondolatait és eszébe sem jut beavatni a fiút is kavargó érzelmeibe. A nővérét, Margo-t meg aztán pláne nem, annak ellenére, hogy amúgy mindent megosztanak egymással (és a húgukkal, mert, hogy hárman testvérek), de mindegy is, mert Margo Európában folytatja tanulmányait és már a történet elején elhagyja a családi fészket, hátrahagyva mindent és mindenkit, történetesen a pasiját is, akiért ugyebár tudjuk ki van oda teljesen…

To All The Boys I loved Before

Szép lassan mindenki megszokja a legidősebb nővér hiányát, Lara Jeannek egyedül kell ennie a tipikus amerikai suli étkezőjében és az életének legizgalmasabb momentumai azok, amikor a húgát kell a gimibe szállítania, holott utálja már az autóba ülésnek a gondolatát is. Egészen addig tart ez a langyos vízben úszkálós, egyedül kajálós, vezetgetős, unalmas szakasz Lara Jean életében, amíg egy nap valaki el nem küldi a féltve őrzött leveleket a díszdobozból, amiket ő soha, de soha nem szeretett volna elküldeni ennek az öt fiúnak. Az sem segít a helyzeten, hogy az ötből három már másnap felkeresi – ja, mivel mindhármójukkal egy suliba jár. Ráadásul az egyik fiú, ahogy már említettem, a nővérének a pasija volt, a másik pedig a gimis ősellenségének a barátja. Innentől már nem folytatnám, nehogy túl sok mindent áruljak el, de már sejthetitek, hogy gyors megoldásra lesz szükség és nem hibáztathatja senki – legalábbis én teljesen egyetértek vele – azért, amit hirtelen felindulásból tesz, és amitől ő még nem is sejti ugyan, de meg fog változni az egész élete.

Ajánló

Lehet, hogy azon gondolkoztok most, hogy minek is nézzétek meg ezt a filmet, amikor már rég kinőttetek ebből a korosztályból és minek néznétek érett, független nőként, béna gimis szerelmi történeteket? Csakhogy a To All The Boys I Loved Before egyáltalán nem egy béna, gimis love story, hanem az elmúlt időszak legaranyosabb, legéletszerűbb és legromantikusabb vígjátéka! A mondanivalója pedig egyáltalán nem csak egy korosztálynak szól, hanem mindenkinek, aki hisz a szerelemben. És, azoknak is, akik nem, azoknak is, akik csak álmodoznak róla, sőt, azoknak is, akik félnek tőle, mint Lara Jean.

Különlegesség

A film egyik legjobb része az a kulturális paradigmaváltás, hogy a főszereplő ázsiai. És, hogy ez nem nagy ügy. Sőt, egyáltalán nem számít a történet szempontjából: se egy rossz megjegyzés, se egy elejtett utalás a származására, semmi. Tök természetes, hogy ázsiai-amerikai lány a főszereplő, ahogyan az is, hogy a lehető legtermészetesebb módon mutatják be a kultúráját, éppen annyit, amennyi fontos a cselekmény szempontjából, se többet, se kevesebbet.

Szereplők

A To All The Boys I Loved Before másik különlegessége a szereplőgárdája. Nekünk, nem-annyit-Netflixező magyaroknak, maximum Lara Jean apukája, John Corbett, ismerős arc a filmből, aki a Bazi nagy görög lagzi című film Ian-je, és, akit mellesleg elég furcsa nem Nia Vardalos mellett látni.

Lana Condor csodálatosat alakít Lara Jeanként, Noah Centineo pedig a másik feltörekvő színész, akinek érdemes megjegyezni a nevét – még akkor is, ha nem tudjuk rendesen kiejteni -, mivel ebben az évben legalább két Netflix produkcióban láthatjuk még viszont – szerencsére.

Statisztika

To All the Boys I Loved Before Facebook rajongók száma: 36 101
Lana Condor Instagram: 5.5 millió
Noah Centineo Instagram: 13.7 millió
IMDB értékelés: 7,4/10 (38 101 szavazat)
Hivatalos előzetes megtekintések: 6 073 048

Forgatási helyszín
  • Vancouver, BC, Kanada

Princesse Jour pont

Mindent összevetve nálam ez a film 10/10, pedig egyáltalán nem számítottam rá az előzetes alapján, hogy ENNYIRE tetszeni fog (valószínűleg a béna, gimis filmes előítéleteim miatt). Úgyhogy meg is néztem még egyszer, nehogy kiderüljön, hogy csak egy extra érzékeny, a romantikát szivacsként magamba szívó lelkiállapotban voltam, amikor először láttam, de nem, másodszorra sem okozott csalódást, az elmúlt évek legcukibb romantikus filmje.

✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦ ✧✦✧✦ ✧✦

Remélem, hogy kedvet kaptatok egy kis esti filmnézéshez és már pattog a kukorica a mikróban! Elvégre mi másra is való egy őszi vasárnap este? ♥
(Akinek Hausmaister mikrója lenne, annak elárulom a két éves kutatás eredményeként szerzett empirikus tapasztalatomat, miszerint 3 perc alatt a medium fokozaton pattogtatható ki a lehető legtöbb és legkevésbé égett kukorica.)

Jó filmezést!
♥Bogi

 

 

 

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.