Ha két ember egymásnak lett teremtve, a szerelem összehozza őket

Higgyünk a sorsban? Szerelmi történetünk tényleg előre meg lenne írva?

Lehet egy titkos pillantás a zsúfolt szobán keresztül, egy váratlan találkozás az utcán, vagy egy véletlen bemutatás egy barátunk által. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor csap belénk villámként a szerelem. A legváratlanabb életesemények  képesek fellobbantani azt a bizonyos szikrát, ami végül a legerőteljesebb tűzvészként tombolhat tovább a szívünkben.

Ez a cikk a The Power of Silence oldal írása alapján készült. Az eredeti címe az alábbi idézet:

“Ha két ember egymásnak lett teremtve, a szerelem úgyis megtalálja a módját, hogy összehozza őket.”

Megeshet, hogy az élet legunalmasabb és leghétköznapibb pillanatai idézik elő az események erős és gyors zuhatagát, ami az alapjainál fogva változtatja meg, rázza fel az életed és végül, az igaz szerelem megtalálásában teljesedik ki.

Vannak emberek, akik azt hiszik, hogy mi magunk vagyunk sorsunk forgatókönyvének és ezzel együtt a jövőnk írói – ők azok, akik azt hiszik és hangoztatják, hogy az élet pont olyan, amilyenné mi magunk alakítjuk. Hisznek abban, hogyha szeretnénk, hogy valami megtörténjen, akkor cselekedni kell és aktívan szerepet vállalni a létrejöttében – miközben a sorsot a saját akaratunk irányába próbáljuk hajlítani.

A párkapcsolatok akkor jönnek össze és működnek jól, ha megdolgozol értük.

Viszont, akármennyire is értünk egyet ezzel a szemlélettel, hihetünk abban is, hogy az az emberek okkal érkeznek – éppen akkor és éppen ott – az életünkbe – és, hogy ez az ok a csillagokban van megírva.

Nem tagadhatjuk azt a tényt sem, hogy annak érdekében, hogy másokat szerethessünk és, hogy kedves, szerethető emberekkel vonzzunk magunk köré, előbb saját magunkat kell megtalálnunk és megtanulni szeretni. Ami minden, csak nem könnyű feladat. Azt sem tagadhatjuk, hogy azért a bizonyos kapcsolatért, amit annyira szeretnénk, hogy működjön, meg kell dolgozni: időt és energiát kell belefektetni. Egyiket sem tagadjuk.

Csupán arról van szó, hogy van valami nagyobb nálunk, embereknél.

Lehet, hogy nem hiszünk a sorsban, de abban biztosak lehetünk, hogy az életben minden egyes dolog okkal történik. És, hogy mélyen, legbelül, van egy hang, ami arról tesz tanúvallomást, hogy ez valóban így van. És, hogy nincsenek véletlenszerű események, nincs vak szerencse – semmi ilyesmi.

Ha két ember életútjának és annak kifürkészhetetlen ösvényeinek egyszer csak keresztezniük kell egymást, ha találkozniuk kell, ha egymásba kell botlaniuk, akkor meg fogják találni az egymáshoz vezető utat.

Legyen az bármi, amit éppen ebben a pillanatban átélnek, akármilyen kihívásokkal küzdjenek is most az életben – hogyha egymásnak vannak teremtve, az életük minden egyes, apró kis darabja a helyére fog kerülni, egy hidat építve kettejük között, hogy aztán ők egymásra találhassanak.

Akár a sorsban hiszel, akár abban, hogy egyedül te vagy felelős a saját történeted megírásáért, nem tagadhatjuk, hogy egy tőlünk független, nálunk, embereknél hatalmasabb erő segít újraegyesülni azokkal az emberekkel, akik mellett végül ki kell kötnünk.

Szóval, nehogy nekem itt lemondj a szerelemről!

Lehet, hogy most úgy érzed, csak körbe körbe futsz, de hinned kell benne, hinned kell a szerelemben! Van itt valaki, ezen a földön, aki ugyanazokban a dolgokban hisz, mint te, akinek hasonló a véleménye, és aki osztozik a gondolataidban, szenvedélyeidben, félelmeidben és bizonytalanságaidban. Van itt valaki, aki kitartóan keres Téged. Lehet, hogy egyikőtök sincs – még – ennek tudatában, de az univerzum értetek dolgozik – téged támogat.

Úgyhogy, tarts ki, és adj egy esélyt a sorsnak! ♥

 

Képek forrása: Pinterest

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.